Verhuur Stappenplan

Verhuur stappenplan.

Volg de onderstaande stappen en verhuur je huis eenvoudig en snel.

Stap 1: Huurprijs bepalen.

Bekijk wat je huis waard is met behulp van de huis waarderingsstelsel of bekijk online naar vergelijkbare huisen in jou straat of buurt om een idee te krijgen wat je als huurprijs kunt vragen voor je huis. Let wel op dat je altijd de kale huurprijs invult bij “huurprijs per maand” op onze website. Dit maakt het makkelijker om alle huisen met elkaar te vergelijken en dit vergroot ook je verhuurkans. Overige kosten voor stoffering, meubilering etc. kun je gemakkelijk in de tekst opsommen.

Stap 2: Je huis online aantrekkelijk adverteren.

Zorg voor goede foto’s van je huis. Belangrijk is dat je foto’s maakt van je huis als het opgeruimd is, met voldoende licht en dat je zoveel mogelijk ruimte op de foto vastlegt. Ga hiervoor in de hoeken of in de deuropening staan, zodat je zoveel mogelijk van de ruimte op de foto kunt vastleggen. Zorg verder voor een korte en simpele tekst en volg de tips die aan jou worden gegeven naast het schrijfvak bij het aanmelden van je huis op onze website.

Stap 3 Reacties en bezichtigingen

Bij reacties van geïnteresseerden is het belangrijk dat je een paar belangrijke zaken vooraf bespreekt. Je kunt vooraf vragen naar een indicatie van totale netto inkomen en aantal personen. Zo kun je een voorselectie maken en efficiënter bezichtigingen inplannen.

Als je ooit familie of vrienden een rondleiding hebt gegeven door je huis, dan is een bezichtiging doen met een kandidaat huurder ook niet anders. Niemand kan beter dan jou zelf vertellen over je eigen huis en de voorzieningen in de buurt. Vraag om feedback aan het einde van de bezichtiging. Door direct overleg kun je samen veel sneller een overeenkomst bereiken. Gefeliciteerd, je hebt nu zelf een huurder gevonden!

Voor ieder kandidaat kunnen wij binnen 24 uur een onafhankelijke “screening” doen, waarbij wij de kandidaat toetsen op belangrijke aspecten voor jou zoals: incasso registraties, fraude registraties,   gerechtelijke uitspraken, adresonderzoek, identiteitonderzoek en nog 15 andere belangrijke aspecten. Zo krijg je onafhankelijk advies op basis van achtergrond gegevens van de huurder/s. Immers, voorkomen is beter dan genezen en je kunt duizenden euro’s aan schade oplopen door een foute huurder. Zie voor meer informatie onze diensten pagina.

Stap 4 Ondertekenen huurovereenkomst en sleuteloverdracht

Je kunt een eigen huurovereenkomst opstellen of je kunt simpelweg kiezen voor de all-in pakket van EigenaarVerhuurt met een op maat gemaakte huurovereenkomst voor huis eigenaren. Naast een uitgebreide juridisch goedgekeurd huurovereenkomst ontvang je van ons ook een incheck-en uitcheckrapport. Deze zijn belangrijk, om de staat van de huis en alle meterstanden goed vast te kunnen leggen bij de oplevering van je huis.

Nu de huurovereenkomst gereed is kun je een datum inplannen waarop je samen de huurovereenkomst kunt tekenen en de sleuteloverdracht kunt doen. Let wel op dat de huur en borg voor tekenen van de huurovereenkomst voldaan is. Nadat de betaling is gedaan en de huurovereenkomst is ondertekend, is het belangrijk om samen door de huis te lopen en de staat van de huis op te nemen d.m.v. een “incheck formulier”. Als je onze all-in pakket afneemt, dan krijg je alle formulieren toegestuurd die nodig zijn om je huis zelf goed te kunnen verhuren. Deze formulieren helpen jou om afspraken en observaties vast te kunnen leggen. Zie voor meer informatie onze diensten pagina.

Je weet nu hoe je succesvol zelf je eigen huis kunt verhuren!

Simpel toch? Start vandaag nog met het zelf eenvoudig verhuren van jou huis via EigenaarVerhuurt.nl.